Guds lagar och människans förordningar

Eller kanske ”Alla djur är jämlika, men en del djur är mer jämlika än andra!” Ungefär så ser mina tankar ut efter dagens sammanträde med styrelsen för Region Västerbotten.

Där hade vi upp ett ärende som handlade om att nominera Västerbottens ledamöter till Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland. Låter kanske inte så häftigt, men det är ett av de organ som hanterar delar av de strukturfondsmedel från EU som fördelas ut i landet.

Partnerskapet består av 21 ledamöter + ordförande, och som det så ofta är i statliga organ så skall man till varje post nominera en man och en kvinna, Regeringen utser ordföranden i partnerskapet, och ordföranden sätter samman partnerskapet utifrån de inkomna nomineringarna.

Här är regeringens erbjudande att nominera, Som man kan se så är det ju ett helt gäng med olika organisationer som erbjudits möjlighet att nominera till partnerskapet, varav då Region Västerbotten är en. Dessuom skulle Västerbotten tillsammans med Norrbotten komma överens om ordförande. Där blev det så att Norrbotten behåller ordförandeskapet med Landshövdingen som ordförande.

Det som gjorde mej minst sagt förbryllad var de nomineringar som Socialdemokraterna lämnade in, till skillnad från M och C som åtlydde instruktionerna att nominera 1+1 till varje post så valde S att endast nominera 1 till de poster de hade fått. Vilket var två stycken + Vice ordföranden. Eftersom Landshövdingen i Norrbotten troligen är en man (låter rimligt om man heter Sven-Erik) så är det rätt att nominera en kvinna som Vice. (Harriet Claesson). Men hur man tänkte i de andra fallen begriper jag inte. Speciellt eftersom eftersom det var problem förra gången då man endast nominerade en person.

Tyvärr så är det inte första gången det krånglar med nomineringarna till partnerskapet, som Lennart skriver på bloggen så fungerade det inte jättebra 2007 heller vilket jag tycker är tråkigt.

Men vi får se vad som händer denna gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.