Om en idé slutar med Hö Hö Hö så kanske man ska fundera en gång till!

Speciellt om Hö Hö Hö uttalas på det där lite grabbiga sättet och gärna åtföljs av något som låter typ såhär: ”Vilken jäkla kul idé det gör vi!”.
Man kan tänka sig en Hö Hö-faktor som är olika stor för olika ideér.
Men i slutändan så måste någon måla meterologburen vit. Dock är det inte alltid de som kom med idén eller kom med Hö Hö Hö som måste måla det kan lika gärna vara någon annan.

termometerbur

 

”Hö Hö Hö vi målar buren lila!”

Jag kommer med några exempel där jag tror det kan ha fällts några Hö Hö Hö i bakgrunden, när idén kläcktes.
Och följden blev ett vitmålande av metrologburen

Jag börjar med en episod som skedde för länge sedan på en gymnasieskola där jag har varit elev, jag var inte med själv men jag såg hur det årets avgångselever målade den vita meterologburen lila. Jag tror den kvällens Hö Hö fastnade i halsen när man fick måla den vit nästa dag igen.
Detta för att byter man färg på metrologburen så blir det ju fel på temperaturvärdena.

Nästa exempel är Håkan Juholts numera välkända film till Lennart Holmlund som visades på Umeågalan för en tid sedan.
Filmen kan du se här. Vi är ju alla väl medvetna om vad som skedde, Håkan J var ju lite listig (tror jag) och valde att spela in filmen sittandes framför den skulptur som hans morfar gjort. Exakt varför han satt där kan man bara spekulera om men effekten av att filmen visades på Umeågalan i kombination med ”blurrade bröst” var ju minst sagt enorm: Nakna kvinnobröst censurerades i Juholt-filmFast Håkan Juholt har ju helt rättCensurdebattens sorgliga ironi, Man kan utan tvekan säga att den kulturgärning som det innebar att låta kulturpolitikern Juholt skapa ett kulturellt verk (en kortfilm) verkligen gav Europas kulturhuvudstad många artiklar i nationell media.

Jag vill vara tydlig med att jag förstår det dilemma som arrangörerna av Umeågalan ställdes inför, så att man valde att göra delar av filmen suddig när den visades är rätt så begripligt. Man hade att hantera en idé som hade rätt så hög Hö Hö-faktor, och lite oavsett hur man hade agerat så var ett meterologbursmålande nog ofrånkomligt.

Dagens sista exempel som jag tycker är det med den absolut Hö Hö-faktorn är förra veckans val av ordförande i landstingsstyrelsen i Norrbotten. Det är ingen hemlighet att det varit tuffa papper i Norrbotten när det handlat om att sy ihop en majoritet i landstinget och att Kent Ögren varit ifrågasatt av vissa. Men det spelar ju ingen roll, i Norrbotten landade man slutligen i att S+V+Mp valde att bilda en majoritet. Vilket gör att dessa tre partier har majoriteten i fullmäktige och nämnder och styrelser men när det kom till valet av ordförande i styrelsen så valdes efter votering oppositionens kandidat.

Jag tycker jag kan höra Hö Hö Hö eka ända hit ner till Umeå när jag läser i media om effekterna. Nordnytt, P4 Norrbotten, Norrbottens Kuriren.

Och min fråga blir då: ”vem skall måla buren vit?” för man kan ju utan tvekan säga att det parlamentariska läget i Norrbottens läns landsting verkligen är ”spännande” framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.