Givetvis har moderaternas troliga nästa partiledare erfarenhet!

I det tycker jag lite trista Blamegame som nu pågår mellan partierna på riksplanet så har en ny situation uppstått och det handlar om Anna Kinberg-Batra som idag nominerades till och som mest troligt kommer bli ny partiledare för moderaterna.

Jag har aldrig och kommer aldrig ha synpunkter på vilka personer som nomineras till uppdrag i andra partier, jag nöjer mej med att ha synpunkter på vilka Centerpartister som nomineras, men just nu laddar primärt Socialdemokraterna för att ifrågasätta Kindberg-Batras kompetens och erfarenhet. Och det stämmer ju att hon inte varit minister, vilket är en erfarenhet som hon delar med vår nuvarande statsminister.

Men hon har ju varit riksdagsledamot sedan 2006 och gruppledare i Riksdagen för M sedan 2010 så erfarenhet av politiskt arbete på hög nivå tycker jag det finns så det räcker till.

Har man synpunkter på hennes politik så kritisera gärna den, men en person som varit gruppledare för det största regeringspartiet under förra mandatperioden och dessutom i praktiken fungerat som partiledare sedan valnatten torde nog ha den erfarenhet som efterfrågas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.