Trafikstrategi för E-12 ett viktigt steg mot en ny färja

Förra veckan hölls slutkonferensen för projektet E 12 Atlantica Transport med över 100 deltagare i Vasa.

Ett projekt som drivits av Kvarkenrådet som syftat till att ta fram en gemensam trafikstrategi för E12 stråket. Alltså en strategi där Sverige, Norge och Finland planerar tillsammans och inte endast planerar sin egen lilla del. Projektet har varit väldigt lyckosamt och lyfter verkligen fram vilken potential som finns i en ökad samverkan här uppe i norr och också vikten av att vi börjar tänka Öst-Väst och inte bara Nord-Syd! Detta är en fråga som alltid varit viktig för oss i Centerpartiet att värna våra goda relationer och förbindelser med Österbotten, och även de med Helgeland i Norge!
Finns mer att läsa om projektet här.
Och vill du hålla dig uppdaterad om det senaste så gå in på Kvarkenrådets Facebooksida.

 

Farja

Nya färjan snart kanske den finns i större format!

Jag hoppas verkligen att vi lyckas med detta arbete, en utvecklad E12 förbindelse med en ny färja är jätteviktigt för vår region och det ser vi inte minst nu när Wasaline ökar både gods och passagerarvolymerna och levererade ett positivt resultat på 17 miljoner för 2017! och detta med en gammal färja. Har du ännu inte åkt över till Vasa så tag chansen nu under våren när man kan åka på tisdagskryssningar för endast 5Kr!

Något annat som är positivt är de signaler som kommer från finskt håll om att den statliga medfinansieringen i färjeprojektet verkar vara på väg att lösa sig.i alla fall enligt Överdirektör Mikael Nyberg på kommunikationsministeriet.

Något även Vasabladet skriver om! Jag är personligen helt övertygad om att vi snart ser en islossning, inte bara i Kvarken utan för hela Kvarkenfrågan, detta kan bli hur bra som helst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.