(s) får inte KommunENs verksamheter att hänga ihop.

En av de saker som fungerar sämre och sämre i Umeå kommun är den samordning och koordinering av kommunens verksamheter som är nödvändig för oss medborgare! VKs senaste artikelserie om det olovliga vandrarhemmet som funnits i Umeå visar ju på några allvarliga brister.

1. Kommunen visste om svartbygget i flera år! Detta är ju helt sanslöst, kunskapen finns men ingen gör något!

2. Kommunen inte kommunEN! hänvisade hemlösa till detta olovliga boende! Alltså trots kunskap om att det var ett svartbygge så hänvisades hemlösa dit!

3. Inte nog med detta, dessutom så har kommunen tydligen betalat för olovligt boende!

4. En företagare i Tavelsjö ville satsa på besöksnäringen genom att bygga om ladugården till hotell. Då ger kommunen inte kommunEN, bygglov med höger hand och nyttjandeförbud med vänster hand! Helt vansinnigt!

5. I den allmänna stressen att få fram förskoleplatser så tvingades kommunen bötfälla sig själv för svartbygge! Dessutom går dessa böter till staten så det blir ett nettoflöde av pengar ut från kommunen!

Min bild är att (s) inte längre klarar av att hålla ihop kommunen trots att de har styrt i eviga tider. Centerpartiet och övriga partier i Alliansen i Umeå säger att det räcker nu, det behövs ett maktskifte nu och vi måste få in politiker som tar ansvar för helheten och håller ihop den komplexitet som en kommun är!

Det måste vara kommunEN och inte kommunen som det politiska ledarskapet i kommunen skapar!

Kort sagt: Umeå behöver ett nytt ledarskap!  

ML_blogg.png

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.