Hjälp Röbäcks 4H

Den sommartorka vi haft kommer slå på många sätt under vintern, jag har redan nu hört om slaktköer som är jättelånga för bönderna. Men en annan konsekvens kommer vara för de privatpersoner eller föreningar som håller djur som också kommer drabbas av kraftigt ökade kostnader.

En sådan förening är 4H-gården på Röbäck!

4hkris

Som VK skriver så har man hamnat i en djup kris då man inte har råd att köpa foder till djuren.

Man har skrivit till kommunen och ansökt om stöd, och jag hoppas man både får hjälp men även att det går snabbt! Man kan givetvis fundera på varför kommunen skall hjälpa en liten 4H klubb, läget är ju detsamma för alla som har djur.

Mitt svar är att jag var som ung medlem i 4H i Vännäs där vi hade en 4H gård och jag vet hur mycket det kan betyda för barn att kunna ha kontakt med djur. Och att det inte skall vara beroende på inkomst eller hur du bor om du skall kunna klappa kaniner eller rida på din fritid.

 

Och på samma sätt som Umeå kommun flera gånger gått in och räddat olika krisande idrottsföreningar så tycker jag att man nu måste gå in och rädda en krisande 4H klubb som inte alls kommer kunna klara vinterns höga priser på foder till hästarna.

Sedan hoppas jag att många privatpersoner också skänker en liten slant.

Här kan du läsa mer om läget för Röbäcks 4H (Länk till Facebook)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.