Flip the Flop ett trevligt exempel från Kajiado

DSC06546

Nu är ju inte allt vi upplevt i Kajiado under veckan nattsvart eller hopplöst. Vi fick även besöka en par exempel på miljöarbete i det lilla, exempel på hur man arbetar med att lyfta samhället samtidigt som man hör en insats för miljön, Ett sånt exempel är Ocean Sole som är ett initiativ däer man ger ungdomar möjlighet till arbete genom att göra konstverk eller vardagsprylar av begagnade Flip Flop sandaler som fiskats upp ur havet. Ett bra sätt att kombinera miljöarbete med möjlighet till inkomst för de som bor i Ngong.

DSC06541DSC06540

DSC06539

Råvaran kommer i säckar plockat från stränderna. 

DSC06542DSC06543

DSC06544

FlipFlopsen tvättas och limmas ihop och sedan skär man ut djur ur den ”skumgummikloss” som man då får.

DSC06531

DSC06545

DSC06533

Och resultatet blir riktigt coola djur i alla regnbågens färger!

Det är klart att detta lilla projekt varken löser miljöproblemen, eller fattigdomsproblemen i Kenya men samtidigt är det lite trösterikt att se att det går att gör något även där det är riktigt tungt!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.