Översiktsplaneringen av Sävar går åt rätt håll!

Tänkte jag skulle försöka återuppta bloggandet som legat i träda ett tag, det är faktiskt inte helt enkelt att skriva Blogg. Det handlar inte egentligen om tiden man skriver, det handlar mer om att man måste ha något att skriva som man känner man kan stå för och som man gillar. (Väl medveten om att alla inte gillar det jag skriver, men om jag gillar det så har man ju i alla fall en nöjd läsare)

Påminner mej lite om en historia/anekdot som min pappa berättade åtskilliga gånger när jag var liten som handlade om en norsk diktare/författare som hette Björn Stjerne-Björnsen.

Han väcktes varje morgon klockan fem av sin hustru som stod i köket under kammaren och dunkade med kvastskaftet i taket så det skulle höras till kammaren ovanför och ropade ”Opp å dikte, Opp å dikte!” Sedan fick han ingen frukost innan han författat ett antal alster. Och återigen enligt min pappa så präglades hans författarskap av svårmod och tungsinne.

Jag har aldrig kollat upp sanningshalten i pappas berättelse då jag tycker den är alltför bara för att riskera att förblekna i sanningens kranka ljus.

20191126Sävar

Men en sak jag skrivit om är Översiktsplaneringen för Sävar, här tycker jag det är kul att det verkar som mycket går åt rätt håll!
Trafikverket valde ju den centrala linjesträckningen (Se länk) men det har inte hindrat Umeå kommun från att arbeta vidare med en lösning som möjliggör godsanslutning till sågen i Sävar samtidigt som det skapas möjligheter till ett industriområde med järnvägsanslutning.

Kul!

Vill du veta mer om hur ÖPL-arbetet i Sävar fortskrider så kolla gärna på kommunens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.