Sänkta hastigheter är inte bra, att överklaga sänkta hastigheter är inte bra

Som VK skriver så beslutade vi i KSNAU idag om att föreslå att Umeå Kommun skall överklaga Trafikverkets beslut om sänkta hastighetsgränser.
Detta tycker jag är dubbelfel, del tycker jag det i grunden är fel att gränserna sänks då man istället borde göra åtgärder för att möjliggöra ökad trafiksäkerhet och därigenom oförändrade hastighetsgränser. Men nu måste ju Trafikverket precis som Umeå Kommun följa givna lagar och förordningar och då blir detta deras beslut. Problemet är ju att vi misslyckats med att få tillräckligt med resurser till upprustning av vägar i norra Sverige, och detta är något vi inte lyckats med oavsett regering så Trafikverkets beslut är ju på något sätt oåterkalleligt.

20191116 Hastighetsgränser

Det vi måste göra är ju att se till att få resurser så vi får bättre vägar, men även att vi faktiskt vågar fundera på om Umeå och Västerbotten skadas mest av att det tar några minuter längre tid om man skall köra till Vindeln, eller om den något ökade körtiden faktiskt kompenseras av att ett antal allvarliga olyckor kanske inte inträffar.

Givetvis vill man alltid färdas så snabbt som möjligt, och inget hindrar ju att vi även fortsättningsvis har en dialog med Trafikverket om att kanske ”sommarskylta” vissa vägsträckor framöver med en högre hastighet men jag anser att säkerheten måste gå först och att ett överklagande bara är ett spel för galleriet.

En kommentar

  1. Stefan

    Hej,

    Efter sänkning till 80Khm agerar jag stoppkloss och har bilister som ligger för nära och gör tokiga omkörningar för att jag håller mina 80Km/h. Dessutom kör långtradare upp och blinkar med helljuset för att få köra förbi och vissa kör om direkt. Min säkerhet är sämre nu om något skulle hända då jag kommer att bli påkörd bakifrån vid en panikbromsning.

    Detta skulle fungera om ALLA höll hastighetsbegränsningar men tyvärr är det inte så då väldig många är fartsyndare.

    Mvh
    Servicetekniker som kört i 20 år i Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.