Tack och lycka till Jonas! En hedersman checkar ut!

Denna vecka har vi ju alla nåtts av beskedet om att Vänsterpartiets partiordförande Jonas Sjöstedt inte ställer upp för omval. Föga förvånande efter 8 år som partiledare och numera när familjen finns i Vietnam.

Jag har personligen haft förmånen att i olika sammanhang träffa Jonas och vill berätta om en par av dessa.

Första gången jag träffade Jonas var för mer än 20 år sedan då jag var styrelseledamot i Lantarbetareförbundets avdelning för övre Norrland då vi skulle ha utbildning för våra förtroendevalda och årsmöte i Lövångers kyrkstad. Detta var när Jonas var tjänstledig från jobbet på Volvo lastvagnar för att vara EU-parlamentariker. Då tog han bussen upp till Lövånger för att föreläsa för oss som var med på utbildningen för att sedan ta bussen tillbaka till Umeå då hans fru arbetade natt på NUS så han var tvungen att vara hemma med barnen.

 

Jag och Jonas, bilden från ett annat tillfälle

Andra minnet jag har av Jonas var när vi umgicks under kampanjen runt folkomröstningen om svenskt medlemskap i Euron 2004. En väldigt komplex fråga där vi var en väldigt blandad skara som samlades på Nej-sidan. Även där kom Jonas ofta in i valstugan och betedde sig som den ledare som han var.

Han var lika snäll och öppen mot alla oavsett partifärg och det är en egenskap jag respekterar.

Även om jag inte delar Vänsterpartiets åsikter så ofta så måste jag ändå säga att Jonas har gjort ett gott arbete som partiledare och framförallt agerat som en ledare för de grupper han säger sig vilja företräda!

Tack för allt du gjort i politiken i Sverige Jonas!
Och lycka till i framtiden, det har du förtjänat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.