Centerpartiet vill se mer resurser till och minskat krångel i skolan

Idag skriver Centerpartiets vice partiordförande Anders W Jonsson på DN Debatt om Centerpartiets förslag om att förändra statsbidragen till skolan, förutom de extra fem miljarder som aviserats från Januaripartierna som extra tillskott i vårändringsbudgeten så föreslår vi nu att en stor del av de riktade statsbidragen till skolan omvandlas till generella statsbidrag.

Artikeln på DN debatt går att läsa här, och mer finns att läsa hos Centerpartiet.

Detta innebär i sak inte mer pengar, men vi får ut mer för de anslag som kommunerna får.

I Centerpartiet tror vi nämligen inte att ”One size fits all”. Alla Sveriges 290 kommuner har sina unika utmaningar och de behov man har i Vilhelmina behöver inte vara desamma, eller för att vara tydlig. De är inte desamma!

Vi tror att om man låter kommunerna själva prioritera hur man använder statsbidragen istället för att de skall ansökas om och sedan återrapporteras till staten för att man skall få ut ganska små belopp i sammanhanget.

Vi behöver givetvis mer resurser till välfärden, men vi måste också se till att de resurser vi har används på bästa sätt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.