Trodde aldrig jag skulle stötta Björklöven!

Jag vill börja med att erkänna att jag inte är någon stor hockeyentusiast. Jag är väl allmänt idrottsintresserad, men just hockey har aldrig varit min grej.

Detta innebär ändå inte att jag kan förstå de som älskar hockey och alla de som dedikerat i många år stöttat Björklöven, sedan är det ju helt fantastiskt att Björklöven som spelar i Allsvenskan har ett högre publiksnitt både i grundserien och i slutspelet än vad Skellefteå AIK har! Och då vet vi ju att Skellefteå är känt som en riktig Hockeystad!

Nu vet vi ju alla att Coronaviruset totalt förändrat förutsättningarna för nästan allt, och därigenom också slutspelet i hockeyallsvenskan. Jag tror det var minst 15 år sedan jag var på hockey senast men jag gillar Löven och supportrarnas satsning om att Fylla hallen med 10 000!
(Vilket inte minst är billigt för kommunen, då det är långt fler än vad som ryms rent fysiskt!)

Givetvis är konsekvenserna av Corona mycket större än några hockeymatcher inför tomma läktare, men jag gillar tanken att vi som stöttar idrotten hjälper till trots att vi inte kan se matchen på plats!

 

Så därför köpte jag fyra biljetter till helgens match, känns som en bra kombination av att hjälpa Löven i en svår situation samtidigt som jag slipper se på hockey och kan fortsätta att drömma om att Giffarna fixar en supporterresa till Kalix nästa år så man kan titta på Bandy!

Jag är genetiskt triggad mot Bandyn då min pappa är från Bollnäs, men jag förstår att flertalet av oss Umeåbor inte har så pass stark Bandykoppling.

Men under denna säsong så hoppas jag att vi alla i Umeå hjälps åt att stötta våra elitlag! Generellt sett så är budgeten lagd då man klarar grundserien, blir det slutspel så är biljettintäkterna finansieringen, men med tomma läktare blir det svårt.

Så nu fyller vi läktarna för alla våra lag från Umeå!

En kommentar

  1. Björn

    Finns många idrottsföreningar som har det svårt nu. Skridskouppvisningen till exempel, det är säkert deras största inkomst för året, har vi några skridskoåkare nästa år eller har den lagts ned?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.