Bra initiativ för EPA ungdomar i Vännäs kan vi göra något liknande i Umeå?

Man blir ju glad i hela kroppen när man läser den här artikeln om initiativet i Vännäs att skapa möjligheter för ungdomar som köp Epa, eller A-traktor att få någonstans att samlas.

Att ungdomar och unga vuxna vill samlas någonstans och titta på varandras fordon, ”hänga lite” och så vidare är ju absolut inget nytt, när jag själv växte upp i Vännäs så var en sväng ner till ”Bommen” på fredag kväll nästan ett obligatoriskt inslag efter det att man tvättat bilen. (Bommen var kiosken bredvid medborgarhuset mitt i centrala Vännäs).

De senaste åren har vi tyvärr kunnat märka fler klagomål på stök och bök kopplat till bilar och folksamlingar: Vägrade erkänna störande musik.., Fältgruppens uppmaning inför…, Böter haglade vid bilträff…, Stora folksamlingar.

Och det är givetvis inte bra, men jag tror inte lösningen på eventuellt busliv kopplat till Epatraktorer, Stylade bilar eller trimmade mopeder är så enkelt löst som det vi gör nu:
Vi stänger av alla parkeringar där ungdomarna samlas!  

Det enda man gör då är att man flyttar fenomenet, man löser ingenting. Däremot tror jag att det man gör i Vännäs kan bli riktigt bra, skall bli kul att följa och sedan se om det går att göra något liknande i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.