Brattby vårdhem en skamfläck för Umeå kommun som måste åtgärdas

Sedan Brattby vårdhem lades ner 1998 så har fastigheten haft en rörig tillvaro, och tyvärr befunnit sig i ett konstant sluttande plan sedan nedläggningen och nu är fastigheten i totalt förfall. Och efter branden för en tid sedan så är det ju ännu värre!

Till saken hör att man som fastighetsägare är skyldig enligt PBL att underhålla och sköta om sina fastigheter, det är kommunen via Byggnadsnämnden som ansvarar för att övervaka att så sker och om man anser att en fastighet vansköts så kan kommunen förelägga fastighetsägaren om att vidta åtgärder.

Jag och Eric Bergner, Centerpartiets ledamot i Byggnadsnämnden anser att nu har det gått för långt och nu måste kommunen agera detta förfall får inte fortsätta!

Mer finns att läsa här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.