Tack Annie

Igår kom då beskedet om att Annie Lööf väljer att lämna uppdraget som Centerpartiets partiordförande. Jag skriver lämnar för det handlar om en organiserad process som nu pågår. Vi i Centerpartiet går nu in i en process där vi dels har tillsatt en Eftervalsanalysgrupp. Och dessutom så är valberedningen igång med att planera för processen där vi skall ta fram vår nye partiledare.

Jag är personligen inte förvånad över att Annie väljer att lämna nu. Partiledaruppdraget är väldigt tufft och 11 år är en lång tid på posten. Dessutom så gör Annies sorti att det bli lättare för både eftervalsanalysgruppen men också för diskussionen kring hur framtidens Centerparti och centerpolitik skall se ut. Annie kommer lämna ett stort tomrum efter sig och jag tror att många kommer sakna henne när hennes tid är över. Ola Nordebo gör en fin summering av hennes gärning i dagens VK.

Personligen har jag uppskattat hennes tydliga ideologiska hållning, alltid lika tydlig i de frågorna.

Vårt val innebär ett rejält tapp för Centerpartiet på alla nivåer och jag är absolut inte nöjd, samtidigt måste man se allt i ett perspektiv. Vi tappar till någonstans de siffror vi hade efter valet 2014. Liberalerna som exempel gör sitt sämsta val någonsin, exempelvis så åker de ut ur inte mindre än 7 regionfullmäktige.

 Hur Centerpartiets roll i svensk politik skall se ut framöver vet jag inte, men jag hoppas och jag kommer arbeta för att vi fortsätter arbeta för ett öppet, fritt, grönt samhälle. Som möjliggör för människor att leva och bo där de vill såväl i staden som på landet. Där vi bejakar människors olikheter, tror på medmänsklighet och står upp för medmänsklighet!

Det tycker jag är ett bra sätt att föra Annies arv vidare!

Tack Annie! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.