Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Förfesta med Facebook

Förfesta med Facebook? Japp, det blir nästa digitala trend. Det håller nämligen på att hända något med förberedelserna inför våra fester. För det är väl inte bara jag som sett att folk googlar och kollar på Facebook vad det är för folk som kommer till festen man ska gå på?

En magisk kväll väntar

Jag läser också om det i Sydsvenskan där det står att ”Facebook förändrar festen”. Det är medieanalytikern Anders Mildner som påpekar att Facebook numera används för att folk ska kunna hålla reda på sina gamla vänner och ex-partners. Mildner menar att Facebook på så sätt blir ytterligare en informationskälla om våra gamla bekanta på samma sätt som de traditionella fysiska klassträffarna redan är.

Mildner understryker att sådant som vi tidigare fick reda på genom klassåterträffarna nu berättas för oss via Facebook. Där får vi veta hur folk ser ut idag, var de bor, vilken familj de har och vad de gör.

Jag tror att Facebook och Google också kommer att förändra hur vi förbereder oss inför festerna vi går på. Samtidigt som vi väljer blus, skjorta, scarf och fluga surfar vi också in på nätet för att kolla upp folket vi kommer att träffa. ”Jaså, Lisa ska med? Ska bara kolla vad hon har för sig nu för tiden.”

Så när jag kommer till festen har jag redan öppningsrepliken färdig till Lisa: ”Såg att du fått ett nytt jobb!”
Festen är räddad : )

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.