Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Sextjänster via nätet

På nyhetsplats skriver VK idag om hur prostitution bedrivs i Umeå med hjälp av internetsidor. Prostitutionen och eskorttjänster har flyttat bort från gatorna och in på nätet.

Vi ser hur allt fler grupper i samhället använder internet för att sprida sin verksamhet. Och många lyckas bra. Umeå universitet värvar nya studenter med kampanjsidor där livet som student visas upp. Fräscha grepp för att lansera Umeå som studentstad.

Kampanjen för Umeå 2014 är på samma sätt en lyckad internetsatsning fördelarna med Umeå som kulturhuvudstad visas upp. Också detta är fräscht för att lansera Umeå som kulturstad.

När nu VK skriver om Umeå-prostitution på nätet väcks frågan om också denna verksamhet växer när den nu använder sig av internet. Är vi på väg att få mer prostitution i Umeå när tjänsterna finns utlagda på internet? Någon klar undersökning om detta finns inte och det är förmodligen mycket svårt att mäta.

Men det vi ser är att internets möjligheter används av såväl ljusa som mer skumma verksamheter i staden. För att förstå hur Umeå växer och vad som händer i kommunen är det därför viktigt att studera internet ur alla dess perspektiv.

Skulle vara intressant om VK följer upp detta också med ett reportage om droghandlen via internet i Umeå. Här finns det förmodligen mycket att rapportera om.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.