Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Halloween spökar ut mig

Halloween närmare sig och jag ser att också i år kan man skicka MMS till varandra via mobiltelefonen. Det är Telia som vill lära oss hantera ny teknik och man har nu i ett par år kört kampanj för att lära oss inte bara prata och sms:a med mobilen utan även skicka bilder.

Helt enkelt: det man vill är att göra mobilen ännu starkare i våra liv som ett verktyg för att bygga sociala relationer, som ett medel för att bygga broar mellan människor.

Och det är ju ganska smart, kan man tycka. Vårt behov av att tillhöra en grupp, av att ha vänner, av att veta att det finns de som tycker om oss är stort och mobilen hjälper oss att bekräfta och stärka dessa livsnödvändiga relationer.

Så nu kör Telia MMS-kampanj i samband olika högtider. Förutom jul, påsk och midsommar har man valt ut halloween. Ja, precis, halloween och inte allhelgona. Tanke bakom det valet är kanske att målgruppen för MMS:andet är yngre och bland dessa har man starkare känsla för halloween än gamla traditionella allhelgona. Jag vet inte om det är riktigt, men i vart fall så kan man göra halloween-MMS, men inte allhelgona-MMS.

Jag testade Telias tjänst ifjol och jag går in i år igen för att se hur den utvecklats.

Mannen med halloween-tema

Så här blir det i år när jag tar mig an MMS-tjänsten inför allhelgonahelgen. Men eftersom Telia enbart erbjuder halloween-symboler så hamnar jag i skräck-avdelningen när jag med  funktionerna på Telias sida väljer bland olika detaljer som pratbubblor, rött blod, gröna ögon och allt möjligt annat som hör halloween till.

Ifjol la jag märke till att det saknades kyrkliga symboler kring jul och påsken på Telias MMS-sida. Nu ett år senare lider sajten samma brist på dessa traditionella bilder och symboler. Tomten till julens MMS kan jag välja, men inga krubbor och Jesusbarn. Sår och skavanker kan jag välja till halloween, men inget som kopplas till allhelgona.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.