Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Gör din röst hörd

Har du prövat på att kommentera artiklar eller blogginlägg på nätet? Om inte, så pröva att göra det. Nästa gång du ser en artikel som berör dig på något sätt – gå in och tyck till. Det vehöver inte vara storstilat skrivet eller så. Det viktiga är att du utnyttjar möjligheten att göra din röst hörd.

Möjligheten att lämna kommentarer på nätets nyhetsartiklar och bloggar har blivit en allt mer viktig del av demokratin, menar skribenten och bloggaren Helena Palén Olofsson. Hon skriver på Newsmill "Kommentarerna under artiklarna är russinen i kakan. De är nätets syre."

Besökarna på Västerbottens Kuriren är också med och kommenterar artiklar och blogginlägg.  Nu senast när artikeln Jägare blev själv jagad av björn berättar om hur en jägare råkade reta upp en björn. Kommentarerna som kommer in handlar till stor del om hur man som jägare ska agera när en björn dyker upp.

Också till artikeln om Lyckselekören Team Pontares framgångar i Körslaget, Lyckselekörens filmkyss vann publiken kommer det in många kommentarer. Några positiva som "Hoppas alla förstår vidden av denna framgång! Stäng affärer skolor dagis ja allt på måndag 15.30 och ge er ut på torget och fira detta underbara gäng! NI ÄR BÄST!!!".

Men där finns också någon negativ: "Dessvärre måste jag säga att ikväll var det ett rejält bottennapp för Pontare,och då speciellt TopGun-låten som slaktades rejält.Det var både falsksång och rätt så otajt."

Dessa möjligheter till kommentarer är viktiga för en län som Västerbotten. Här ger VK alla som har tillgång till nätet en möjlighet att finnas med i debatten och samtalet i samhället.

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Christine Svensson

    Precis. Det tycker jag också, att man skall kommentera och tycka till när vi för en gångs skull kan göra det lätt och fort. Det är dessutom roligt, trevligt, uppmuntrande att bli kommenterad, och ibland måste man rent av tänka till….
    // Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.