Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Döden kräver en ledsen smiley

En kampanj har startat på internet om att göra den kommande veckan till en smiley-fri vecka. Vi uppmanas att  inte skriva smileys i bloggar, på Twitter, i kommentarer och var helst vi rör oss på internet. Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter skriver att det kan vara ”ett experiment och för att få svar på frågorna om vi verkligen behöver smileys, vad de tillför, och kanske också för att vässa pennorna, bli mer stringenta och tänka efter hur vi formulerar oss”.

Joakim Jardenberg menar att han ska undvika smileys för att utmana sig själv till att uttrycka sig lite spänstigare. På mikrobloggen Twitter kan vi följa hur hashtaggen #nosmiley används för att samla inlägg om den smiley-fria veckan.

Men Umeås sörjande ungdomar kan till veckan inte vara med i denna kampanj. För just nu sörjer Umeås unga de två kamraterna som olyckligt dog i en bilolycka den 28 oktober. I den sorgen är en ledsen gråtande smiley en nödvändighet för att kunna uttrycka sin sorg och saknad.

De två som har omkommit har lämnat efter sig sina gästböcker på internet och ungdomarna som kände dem flockas nu kring dessa där de skriver sina inlägg fulla av saknad och sorg. Och vi kan följa hur viktig en ledsen smiley är i dessa kommentarer när de skriver på de avlidnas ungdomarnas gästböcker.

Döden behöver en ledsen smiley

Dessa sörjande unga behöver sina smileys. De behöver dem för att kunna uttrycka sin saknad och sitt deltagande i sorgen. Så tyvärr, just nu, här i Umeå, kan de unga absolut inte vara med i en sådan kampanj. De måste få sörja färdigt först.
 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.