Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Nej till svininfluensan kan få barnbarn lära äldre internet

Nu ska svininfluensan stoppas med hjälp av sociala  medier och kampanjsajt på internet. Det kan bli en möjlighet för barnbarnen att hjälpa sina mor- och förföräldrar in i Internets möjligheter.

Nej till svininfluensanKampanjen ”Nej till svininfluensan” har startats av Socialstyrelsen och man vill med den få med sig bloggare, Facebook-användare och twittrare för att sprida budskapet om vaccinering. Men också barnbarn kan ju haka på.
 
På kampanjsajten kan man läsa mer om den nya influensan, om varför man ska vaccinera sig och var och när man kan få sitt skydd.
 
Samtidigt som Socialstyrelsen ger alla fakta i målet vill man också att de som har en blogg ska kopiera in en bild på den, en gul lysande knapp med texten Nej till svininfluensan. Till sina Facebook-vänner kan man också få hjälp med att skicka meddelandet ”Stoppa svininfluensan! Jag ska vaccinera mig för att jag vill skydda mina nära och kära. Jag tycker att du också ska vaccinera dig.“
Samma meddelande kan man också med ett enkelt klick skicka till de Twitter-följeslagare man har.

Myndigheter använder internet
Vi ser hur nätets möjligheter till att kommunicera, skapa relationer och sprida åsikter används av allt fler organisationer och rörelser i samhället. Att nu Socialstyrelsen också tar bloggar, Facebook och Twitter till hjälp för att stoppa svininfluensan är bara en naturlig följd av att internet som kanal har blivit en oundviklighet, också för samhällets myndigheter.

Barnbarn hjälper äldre med nätet
Just därför är det viktigt att de grupper, främst äldre, som ännu inte är internetanvändare får hjälp att ta sig in på nätet. Här kan barnbarnen ha en viktig uppgift att fylla. För dessa unga kan sätta sig bredvid farmor och morfar och visa dem Internets möjligheter. Att börja med att besöka kampanjsajten mot svininfluensan kan vara en bra startpunkt även om mormor inte har någon Facebook att lägga upp meddelandet på.
 
Så låt barnbarnen ta med sig sina datorer till mor- och farföräldrarna och hjälpa dem in i den nya tekniken.
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.