Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Umeågalan hyllar IT-företag

Kul att se hur Umeågalan i förra veckan lyfte fram flera IT-företag från regionen. Oryx Simulations fick pris som Årets Företag, Fält Communications blev Årets Exportföretag och CodeMill nominerades som Årets avknoppningsföretag.

Nomineringarna och priserna visar att Umeå som IT-region blir allt starkare, inte minst eftersom det utöver dessa tre företag finns en mängd andra som också är mycket framgångsrika. 

Utnämningarna kommer också lämpligt i samma vecka som infrastrukturminister Åsa Torstensson i en debattartikel publicerad i flera dagstidningar slår fast regeringens nya bredbandsstrategi. Torstensson skriver:

"Det ska gå att koppla upp sig var som helst – när som helst. Sverige ska ha bredband i världsklass. Det är bra för Sverige och för svenska företags konkurrenskraft. En hög användning av elektroniska tjänster och tillgång till kraftfullt bredband bidrar till innovation, tjänsteutveckling och företagande. Dessutom är det en förutsättning för utvecklingen av effektiva välfärdstjänster och e-förvaltning."

Att Umeå som IT-stad redan ligger långt fram i denna utveckling är viktigt. Och lika viktigt är det att fortsätta bygga vidare på denna framskjutna position.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.