Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Riskkapitalist gillar Umeå

Idag var jag i Kiruna och lyssnade på Margareta Jonsson, vd i Polarrenen. Hon är riskkapitalist, dvs genom Polarrenen är hon med och investerar i nystartade företag för att de ska komma upp på banan lite bättre.

När hon tittar på företag är det flera saker hon håller fram, tre av dem är om det finns en hållbar affärsmodell, om det är unik produkt som lanseras och om det finns en person bakom som kan ha förutsättning för att driva företaget.

Under 2009 fick Polarrenen 55 förfrågningar om samarbete. Endast ett gick vidare till att verkligen bli något, så nålsögat är trångt. men av de företag som Polarrenen investerar i kommer ett stort antal från Umeå.

Det är ett gott betyg till näringslivet här i staden. Fortsätt så!

Läs min intervju med Margareta Jonsson

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.