Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Nya jobb i IT-branschen

Den växande IT-bransch i regionen kring Umeå börjar visa framfötterna. Mycket beror det på Umeå universitet som utbildar IT-studenter och ger forskare möjlighet att gå vidare också i samband med företagsbildningar.

– Det är lättare att samla alla aktörer här än i ett storstadsområde. Det blir mindre rivalitet och är lättare att samarbeta, säger Martin Wiklund, föreståndare för InfoTech Umeå som är en IT-satsning från Uminova Innovation.

Syftet med den satsningen är att inspirera flera att ta steget och starta företag inom IT-branschen. Det är en viktig satsning för att Umeå ska kunna fortsätta växa. Om fler vågar pröva starta eget ökar möjligheten till tillväxt i hela regionen.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.