Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Digitala läromedel i skolan

Om läromedel för skolan fick samma budget som en Hollywood-film eller stora datorspel skulle undervisningen få ett lyft, menar Kenneth Bodin, forskare och vd för Umeåföretaget Algoryx. Förutsättningen finns i plattformar som den nya läsplattan iPad och datormolnet på internet.

Kenneth Bodin menar att de nya distributionsformer som exempelvis iPad ger kan ge möjlighet till global försäljning av läromedel. För Algoryx, som tagit fram läromedlet och fysikspelet Algodoo kan en global försäljning av företagets produkter ge möjlighet att sätta upp en budget för utveckling av läromedel i nivå med Hollywoodfilmer.

Se mer om de nya möjligheterna för utveckling av läromedel

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.