Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

HUMlab lyfter Umeå

Interaktiva golv och holoskärmar på husfasaden blir en del av nya HUMlab-X som byggs vid konstnärligt campus i Umeå. Den unika miljön som för samman humaniora och informationsteknik satsar stort inför framtiden.

Stämningen på Kvällspasset igår kväll i HUMlabs lokaler var kryddad av nyfikenhet och en hel del beundran över hur HUMlab kunnat växa både i omfång och kvalitet.

HUMlab

Emma Ewadotter och Stephanie Hendrick, både vid HUMlab, var med och berättade om HUMlabs verksamhet under Kvällspasset.

Själv tycker jag det är fascinerande att se hur universitetets humanistiska forskning och utbildning får ett lyft i mötet med informationsteknik och digitala världar. Här ligger verkligen Umeå universitet i spetsen och det är nära på svårt att hitta motsvarigheter någon annanstans i världen.

På HUMlab blandas forskning kring religion och virtuella världar med konstinstallationer, dataspelskvällar, språkforskning, arkeologi, litteraturvetenskap – allt i kreativ kombo med informationsteknik och digitala produkter.

När HUMlab-X i slutet av 2012 står färdigt på konstnärligt centrum kommer Designhögskolan, Konsthögskolan, Arkitekthögskolan och Bildmuseet att få en unik miljö att mötas i. Vilket lyft detta blir för Umeå!

Läs mer om HUMlab här.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.