Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Leva i filmen Avatar

Lyssnade på en inspirationsföreläsning hos branschorgansiationen Umeå Creative där  Tomas Ahlström, Linköpings universitet, menade att gårdagens industribyggare som Alfred Nobel, LM Ericsson och andra idag har sin motsvarighet i de som utvecklar datorspel och digital upplevelse och underhålning.

På samma sätt som Nobel och andra var den tidens hjältar är spelutvecklarna nutidens hjältar som bygger och formar framtidens Sverige med digital turism, upplevelseindustri och virtuella världar.

Ahlström menar att i framtiden kommer vi inte att nöja oss med att se filmer som Avatar, vi kommer också att vilja gå in i dem på ett virtuellt sätt. "Tänk att få lära känna figurerna i den världen, att få upptäcka miljön i den regnskogen", sade Tomas Ahlström och utmålade en framtid där vi inte bara ser filmer om andra världar utan också kan gå in i dem.

Detta kommer att föda en helt ny industri och Umeå Creative vill vara med och forma den.

Läs mer om Umeå Creative som vill bygga och forma famtiden redan nu.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.