Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Marcus Birro får en dotter i livesändning

Författaren Marcus Birro har fått sitt andra barn och skriver om det direkt från BB på sitt Twitter-konto. Vi som följer Birros inlägg, 5 812 personer när detta skrivs, har fått vara med hela vägen. Igår skrev han att de ska få en liten dotter, idag på morgon meddelar han direkt från taxin att de är på väg mot sjukhuset, en kort stund efter att dottern fötts skriver han att "världens vackraste flicka" nu finns med dem och minuerna senare skriver han att han nu klippt navelsträngen. Med "tvåhandsfattning".

Vi som följer Marcus Birro på nätet dras med i den lilla familjens personliga och allra mest underbara ögonblick i direktrapportering, live. Vi är med vid första skriket, vi får direkt veta när navelsträngen klipps.

Nätet med sociala medier som Twitter och Facebook öppnar upp på ett sätt som vi aldrig tidigare har kunnat se och allt fler delar av våra liv blir genomskinliga.

Detta är något som vi behöver lära oss att hantera. Möjligheterna till närhet och gemenskap är fantastiska när släkt och vänner på detta Birro-sätt framöver kommer att kunna följa de nyförlossade direkt från BB. Det känns hjärtevarmt att läsa Birros snabba inlägg och bakom orden ana hans enorma lycka som han vill dela med alla på Twitter.

Men det som händer på nätet väcker också tankar om vikten av rätt hantering av sociala medier. För tänk om ett annat par i en annan stad, på ett annat BB, skulle bli besvikna över barnmorskan eller läkaren och i stundens hetta ösa galla via Twitter och Facebook över personalen. Det kan bli en mycket intressant arbetsmiljödebatt att ta upp på den BB-avdelning där det skulle hända.

Den nya tekniken ställer oss inför många intressanta frågor om hur vi handskas med våra liv. Inte bara på BB och utan överallt där nätet och sociala medier gör det möjligt för oss att träda in i direktsändning.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.