Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Roboten bowlar och slår strike

Schackspelare har fått svår konkurrens av datorer som erbjuder tufft motstånd i människa-maskin tävlingar. Nu kommer robot-bowlaren som slår strike efter strike och kan slå ut snart sagt vilken mänsklig bowlingspelare som helst.

För några år sedan läste vi boken Bowling alone om den ensamme bowlaren. Det var en mycket intressant bok som tog upp fenomenet att att folk börjat bowla ensamma, utan sällskap. Det sågs som ett tecken på att ensamhet breder ut sig i samhället.

Nu kommer nästa steg då inte ens den ensamme bowlaren behöver dyka upp i bowlinghallen. Det räcker med att två robotar möts för att roa sig en stund. Problemet är väl bara att det alltid kommer att bli oavjort i alla matcher eftersom bowling-roboten nästan aldrig missar ett slag, rapporterar cnet news.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.