Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Har du kvar fast telefon?

Har du kvar din fasta telefon? Eller har du klippt trådarna? Just nu pågår en webb-enkät på Västerbottens Kurirens sajt om hur vi hanterar den fasta telefonen när nästan alla har en mobil. 

Om vi ska döma efter webb-enkäten så verkar västerbottningarna redo att lämna sina fasta telefoner. Hela 83 % svarar att de redan har klippt sin fasta telefon eller kommer att göra det. Enbart 12 % svarar att de inte kommer att ta bort sin fasta telefon.

Nu är webb-enkäter inte alltid så tillförlitliga. Dels vet vi inte om det enbart är länsbor som svarat på den. Dels vet vi inte om de som svarat kanske främst är sådana som är positiva till ny teknik och redo att ta till sig nya kanaler. Och att de kanske därför är extra snabba med att koppla bort den fasta telefonen.

Bland kommentarerna på artikeln Allt fler vill klippa fast telefoni finns förespråkare från alla läger.

Signaturen Martin skriver har lämnat den fasta telefoni och skriver: "Har mobiltelefon och ip-telefon i hemmet. Inga månadskostnader, utan fungerar som kontantkortsmobiltelefoni. Perfekt och ett nummer som folk kan nå alla i hushållet på."

Stefan menar dock att ljudet är bättre i den fasta telefonen: "Enda anledningen jag har kvar fast telefoni är att det är bättre ljud i den än i nallen." Någon påpekar också att täckningen inte är optimal över allt med det mobila nätet jämfört med det fasta.

Men med de nya smarta telefonerna kommer förmodligen allt fler att lämna sina fasta uppkopplnigar. Enligt PC World kommer fler smarta telefoner att säljas än datorer år 2011. Med de nya tjänster och funktioner som användarna därmed får i sina händer kommer beroendet av den mobila telefonen att öka samtidigt som den fasta telefonen blir allt mer ointressant.

Så kanske blir det som webb-enkäten skvallrar om att vi västbottningar inom några år helt har lämnat de fasta uppkopplingarna.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.