Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

E-handel växer i Umeå

Nu får vi fler tecken på att Umeås näringsliv satsar på e-handel. I dagarna utsågs Cyberphoto och ProPrint till Årets e-handlare i var sin kategori och för några veckor sedan lyftes Rapunzel of Sweden fram på Umeågalan, bland annat för att man lyckas så bra med att sälja löshår via sin webb-shop, läs mer på InfoTech Umeå. Inom datorspelsbranschen ser vi på samma sätt flera Umeåföretag som flyttar fram sina positioner för att sälja spel till Iphone och andra mobila enheter liksom till Nintendospel. 

I en stad som utmärker sig för att ligga långt fram i bredbandsutbyggnad och en ung befolkning som är van vid internet är detta en självklarhet och något som både behöver uppmärksammas och stöttas. Förhoppningsvis kan dessa företag som redan ligger i framkant inspirera andra att våga följa med och utforska möjligheten att hitta kunder via nätet. 
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.