Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Skola och it hett i länet

Västerbotten har stark representation vid världens största mässa för it och pedagogik, London BETT 2011.

När världens största mässa för it och pedagogik, Bett 2011, anordnas i London finns ett stort antal deltagare med från Västerbotten. Nära 160 pedagoger och skolledare från hela länet har åkt till mässan för att ta del av den pedagogiska utvecklingen inom it och lärande.

Med på mässan finns också flera företag från länet. Nuiteq från Skellefteå är med för att visa sin framgångsrika multitouch-teknik som gör fysiskt tangentbord och mus överflödigt.

Dessutom deltar företaget Algoryx från Umeå som kommer att visar fysikläromedlet Algodoo för en internationell publik. Algodoo är i hetluften med sammanlagt 15 mindre demonstrationer och en huvudpresentation från huvudscenen i samarbetspartnern SMARTs stora monter.

Detta breda deltagande vid BETT-mässan är ett starkt tecken på att Västerbotten ligger långt fram när det handlar om it i skolan och nya digitala läroverktyg. Lovande inför skolans utveckling i länet.

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.