Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Styr datorspel utan handkontroller

De nya spelen där vi inte längre behöver använda oss av handkontroller kommer nu på bred front. Senaste installationen finns på Skellefteå flygplats där den som vill kan styra en virtuell trärobot i ett datorspel enbart genom att gestikulera med armarna.

Tekniken bygger på en 3D-kamera från företaget Adopticum. Kameran läser av armarnas rörelser och genom att föra armarna åt sidan, framåt eller bakåt kan man styra, bromsa och öka farten på den flygande roboten som ska ta sig igenom ett virtuellt landskap. Allt syns på en multitouch-skärm som är lika stor som en mansperson.

Det här är bara första stegen mot en ny teknik som kommer att bli vanlig inom några år. Tillämpningarna kan användas i spel men vi kommer säkert också att få se tekniken använd i museer, vänthallar, affärer och gallerior där man har behov av att visa information på nya sätt.

Särskilt roligt är det att företag från Västerbotten ligger bakom applikationen på Skellefteå flygplats. Interactive Institute Umeå har tillsammans med Skellefteåföretagen Adopticum och North Kingdom tagit fram det nya flygspelet.  

Filmen nedan visar hur spelet Woodbot fungerar.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.