Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Maud Olofsson om digitala näringar

Tiden har kommit för den nya generationens kreativa näringarna att ta plats vid sidan av traditionell industri, menade näringsminister Maud Olofsson när Västerbottensdagarna invigdes i Stockholm igår.

Tillsammans med ca 150 andra deltagare näringsliv, myndigheter och universitet gästade jag Grand Hôtel där Västerbottens dstarka kreativa digitala näringar visades upp. Mycket intressant att lyssna till näringsministern som hävdade att den nya generationen måste få komma fram för att fler jobb ska kunna skapas i framtiden. Hon talade om en omstrukturering av samhället där de traditionella basindustrierna som fordon, gruv och skog fortfarande är starka men måste kompletteras med den nya industrin som den kreativa digitala näringen står för.

Mycket intressant att följa denna utveckling, blir det.

Läs mer på Infotech Umeå om vad näringsministern sa 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.