Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Tusen megabit i Umeå ger rubriker

Umeå fortsätter att göra sig ett namn som snabb internetstad när media över hela Sverige rapporterar om att UmeNet öppnar upp för 1000 Mbit/sekund på internet för Umeåborna. Det är långt snabbare än vad andra regioner i landet kan visa upp och press, tv och radio lyfter fram det snabba Umeånätet som förväntas kunna ge goda möjligheter för att skapa nya digitala tjänster och produkter från Umeå.

Dagens Industri jämför Umeåregionen med Västra Götaland som man menar har ett mycket sämre utbyggt nät. Dagens Industri skriver:  ”I Umeå kan stadsborna surfa med svindlande hastigheter sedan bredbandet uppgraderats från 100 till 1.000 megabit i sekunden. I Västra Götaland är nätet så långsamt att företag som tänkt etablera sig där drar öronen åt sig.”

Allt medan Västerbottens Kuriren går ut med rubriken ”Umeås digitala motorväg når svindlande hastigheter” och även Dagens Nyheter, Expressen, Sveriges Radio, Norrbottens Kuriren, Norran, Sveriges Television och GöteborgsPosten rapporterar om det snabba nätet i Umeå.

Frågan är nu om Umeås företag förmår utnyttja den möjlighet som ett snabbt stadsnät kan ge. Det återstår att se.
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.