Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Framtidens webb är här

Nu är det dags att ta en titt in i framtidens webb. Ny teknik som bland annat utvecklas av North Kingdom i Skellefteå visar att det är möjligt att ge webbsidor liknande upplevelser som datorspel.

Under det kommande året kommer det bli allt mer vanligt att i reklamsammanhang och webbkampanjer låter den som surfar på en webbsida diretk interagera med de rörliga bilder som visas på sidan. Upplevelsen liknar den man får när man styr en farkost i ett datorspel.

Att Västerbotten med Skellefteå i spetsen kan vara med och driva på världsutvecklingen av dessa nya webbsidor är oerhört intressant och är ett tecken på att länet har en mycket stark kreativ digital it-industri som kan konkurrera med andra aktörer på världsmarknaden.

Se mer om den nya webbtekniken på InfoTech Umeå.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.