Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bill Gates spår din framtid

Tre ord från Bill Gates, ordförande i Microsoft, när han intervjuades i BBC Hardtalk, 18 maj 2011:

Om hur mobilen öppnar för nya vanor.
Bill Gates: ”Att läsandet och olika media nu går in i olika digitala apparater är goda nyheter.”
Det betyder: Läsandet blir framöver inte bundet till papper. TV-program är inte längre något som bara kan ses i en TV-apparat. Bill Gates talar om telefonen som den stora möjligheten att öppna upp för helt nya sätt att ta del av kultur och kommunicera. Du får boken i telefonen. Ditt tv-program ser du i din mobil. Och Microsoft vill stötta den utvecklingen.

Om hur skolan förändras.
Bill Gates: ”Betydelsen av mjukvara blir allt mer viktig. Jag tänker då på hur mjukvara kan hjälpa barn att få en bättre utbildning.”
Det betyder: Skolan står inför stora förändringar när läromedel blir digitala och kan laddas ner och öppna för kommunikation mellan elever och lärare. Bill Gates håller fram Microsoft som en ledare i denna utveckling mot en ny skola.

Om Microsofts köp av Skype och betydelsen av att se den man talar med.
Bill Gates: ”Jag försvarar absolut köpet. Det är fantastiskt för Skype. Det är fantastiskt för Microsoft. Videokonferenser kommer framöver att bli så mycket bättre.”
Det betyder: Nu kommer ”bildtelefonens” slutliga genomslag. I framtiden kommer det att vara självklart att se den du talar med.

Ibland känns det som om vi redan kommit långt i den digitala revolutionen. Men oj, vad mycket mer som kommer att förändras.

Uppdaterat tillägg:
Alla dessa tre påståenden från Bill Gates kommer att påverka skolan. Mobila digitala apparater som smarta telefoner och liknande låter klassrummet följa eleven, till skillnad om det fysiska klassrummet dit eleven måste gå.
Ny mjukvara och program kommer att förändra hur vi säker kunskap och delar med oss av den. Påverkar elevens lärande.
Videokonferenser och rörliga bilder kommer att förändra både presentationer och redovisningar som elever håller och skolans möjlighet att lyfta in övriga samhället till skolan.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.