Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

40 000 kronor för bästa appen

Med de nya smarta mobiltelefonerna, läsplattor och andra  uppkopplade prylar som allt fler bär med sig har behovet av så kallade appar blivit allt större. Det finns appar för snart sagt allting, från nyhetskanaler som Sveriges Television och Sveriges Radio till träningsappar som registrerar hur man springer i skogen, appar som hjälper dig att hitta hus till salu eller små spel som Alfapet.

I framtiden kommer vi också att få fler appar som knyter an till Umeå. Tävlingen App Challenge Umeå har nämligen utlysts för att fånga upp alla kreativa krafter som lärt sig hur man utvecklar dessa appar. Första pris är 40 000 kronor vilket kan vara lockande för många, inte minst alla de studenter som under sommaren går på den knökfulla kursen i apputveckling på Umeå universitet eller utvecklare som sitter på företag i regionen.

Ska bli intressanta att följa om dessa och andra kan komma fram med smarta lösningar i app-väg som gör det lite enklare att leva i Umeå med hjälp av mobiler.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.