Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

TEDTalks i mobilen

I tisdags släpptes TEDTalks som app för Iphone. TEDTalks har blivit en oerhörd succé med korta föreläsningar som på under 18 minuter ger inspirerande insikter i vetenskap, kultur, samhälle och religion.

Föreläsningar har länge funnits på webben, men med nya smartphones och surfplattor har efterfrågan på särskilt anpassade appar blivit allt större. I oktober lanserades därför en app för Ipad och nu är det alltså dags för en riktig app till Iphone-mobilen.

TEDTalks app för Iphone skiljer sig något i funktionerna från Ipad-appen. Den som använder en Ipad förväntas sitta ner i soffan lite längre tid vilket gör det möjligt att lägga in extra funktioner som för användaren vidare. När TEDTalks nu lanserar sin app för Iphone-mobilen utgår man från samma föreläsningar men har ändrat något i funktionerna för att anpassa dem till de som är på språng, i bussen, står i en kö eller väntar på ett tåg. Bokmärkesfunktionen är viktig i det fallet så att det ska gå lätt att snabbt ta upp tittandet vid nästa tillfälle.

Ljudet har man också lagt ner möda på eftersom mobilanvändaren inte alltid kan titta på skärmen, men alltid lyssna. TED Talks på Iphone kan därför användas lite som en radio med strömmande ljud.

Helt enkelt ett fascinerande sätt att få högklassig inspiration var du än är.

Läs mer på TEDTalks blogg.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Carina Etander Rimborg

  TED är ett underbart koncept. Och när jag kom på att jag kunde kolla på mobilen samtidigt som jag är på gymmet har det plötsligt blivit lite roligare att gå på gym!

 2. Larsa Rännar

  T A C K Mikael för detta tips.
  Laddade ner omg på min iPhone och fick genas en fantastisk föreläsning i musik och lyssnande samtidigt som jag fick häftig jazzmusik.
  Livet leker ser jag med grannfruar och upptäckter av Appar. Här i Bryssel lever livet också.
  Tyvärr valde jag att lämna Facebook då jag t yckte det var alldeles för interaktivt och tog för mycket tid.

  Dags för en helgtripp till Bryssel efter jul kanske. Plats att bo finns på kyrkan och trappistölen är god.

  Bästa hälsningar vännen Larsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.