Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Västerbotten vinnare på digital marknad

Volvo Cars slopar sina bilbroschyrer till förmån för digital marknadsföring. ”Det stämmer att vi på sikt fasar ut broschyrerna. Vi går in i 2000-talet som alla andra”, säger Anna Arbius, senior manager på Volvo till dagensmedia.se.

Beslutet är en del av den omställning som vi ser i hela västvärlden idag. De digitala kanalerna vinner fortsatt mark på bekostnad av andra traditionella kanaler. Det är beslut som har stor betydelse i flera led. Göteborgsbyrån SCP meddelar att de nu tvingas varsla 19 anställda då de tappar uppdraget att producera broschyrerna.

Andra som kommer att känna av Volvos beslut är tryckeri och pappersbruk som här förlorar en god kund.
 
Finns det då vinnare? Ja, vinnare finns på orter som kanske kan vara geografiskt avlägsna men där kreativiteten och inspirationen flödar. Byrån North Kingdom i Skellefteå är ett sådant exempel på vinnare. För när pappersbroschyren försvinner från Volvos hyllor ökar behovet av digitala kanaler, något som North Kingdom förmår att förvalta.

Under början av 2011 reste ett par av medarbetarna på byrån runt i Skandinavien för att göra fem filmer i en kampanj för Volvo  XC. Resultatet blev filmer som mer lyfter fram upplevelsen av den världsdel och det klimat som Volvo kommer från än själva bilen i sig.

Filmerna, som sprids via internet, är inte bara del av en ny kampanj för ett bilmärke utan också en del i den omställning som en hel industri står mitt uppe i. Att våga finna nya vägar och anta nya utmaningar är viktigt och här ser vi att en byrå från Skellefteå kan ha lika så goda möjligheter som någon som ligger i hjärtat av en storstad.

Med det digitala öppnar sig nya möjligheter för företag i Västerbotten som arbetar med digitala uttryck. Begränsningarna är inte längre geografiska. Idag kan företag från Västerbotten nå långt på såväl den nationella som internationella marknaden och North Kingdom är bara ett av flera sådana företag som med bas i norr förmått finna nya marknader i takt med den digitala utvecklingen.

Här nedan är ett exempel på filmer från North Kingdom:

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.