Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

6-åring skriver egen bok

Tänk om Gutenberg vetat! Aidan är 6 år och har redan skrivit sin första bok. Den handlar om hur han får ett implantat inopererat i örat för att kunna höra bättre. Bilderna i boken har han själv ritat och sedan fått hjälp med att skriva bildtexter om hur han besöker doktorn.

Aidans bok om hur han får sin hörsel tillbaka är ett mäktigt exempel på hur ny teknik kan stötta människor som vill berätta en historia eller en berättelse ur sitt liv. Redan har Aidans bok How my implant changed me visats över 7 000 gånger på internet, delvis beroende naturligtvis på att han skriver på engelska och därigenom når fler.

Men tekniken för att skapa e-böcker är öppen för vem som helst, också för den som skriver på svenska. Spridningen kan också bli allt större i framtiden eftersom e-böcker som exempelvis Aidans bok kan laddas ner till de nya läsplattorna som Ipad och liknande plattor.

Tänk om Gutenberg med sin tryckpress hade kunnat se detta framsteg som gör det möjligt för många att publicera sig för hela världen.

Aidans bok är publicerade genom ePub Bud.

En app för Ipad finns också som gör det enkelt att skapa egna böcker.
 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.