Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

It-branschen en vinnare

Törs man satsa en hundring på att den som väljer en it-utbildning i år gör bästa klippet? Det är alltid svårt att sia om framtiden men ser man till läget idag så är it-branschen mycket het med ett stort behov av ny personal.

I veckan kunde vi, bland annat på InfoTech Umeå, läsa om hur it-företaget Atea räknar med att anställa 30 nya under 2012 och upp mot 100 de närmaste tre åren. Idag lördag 18 februari har Know IT annonser i länets lokalpress under rubriken Norrland behöver fler systemutvecklare, på tisdag 21 februari anordnar it-företaget Sogeti en helkväll för kvinnor inom it-branschen för att stärka deras roll och i förlängningen locka fler kvinnor till området. Dessutom söker Sogeti allt från app-utvecklare för mobiltelefoner till testledare och systemutvecklare.

Ett stort antal mindre företag växer också upp, inte minst i Umeå och Skellefteå, flera av dem kapar åt sig betydande uppdrag både nationellt och internationellt och vi kunde i höstas se hur it-företagen blev Umeågalans vinnare.

Många fler exempel skulle kunna lyftas fram men låt oss stanna där och helt enkelt konstatera att den som nu i vår söker sig till någon av Umeå universitets olika it-utbildningar kan sitta på en vinstlott inför framtiden. Den digitala förändringen av samhället har bara börjat och som det ser ut idag så kommer det att finnas ett mycket stort behov av kvalificerad personal inom it-företagen under de kommande åren.

I dagsläget verkar it-branschen vara en vinstlott.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.