Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Bloggar nästa landshövding i Västerbotten?

Kommer nästa landshövding i Västerbotten att blogga? Får vi följa henne på Twitter? Förväntningarna är stora eftersom Chris Heister, som nyligen lämnat posten som landshövding i Västerbotten, bröt ny mark vad gäller tillgänglighet i sociala medier.

Hösten 2011 klev Chris Heister ut på Twitter och den som ville kunde sedan följa hennes snabba uppdateringar om resor i länet och möten med ministrar, företagsledare, kulturarbetare och länsbor, kända som okända.

På sin blogg "En landshövding" har hon skrivit om träffar med skogsindustrins företrädare och samtal kring gruvnäringens behov av snabbare handläggning kring miljöfrågor. Men hon har också skrivit om kalvmärkning i Vindelfjällen, svampplockning i Borgafjäll och en magisk kväll vid Bjuröklubbs fyr.

På Twitter, se bilden ovan, berättar Chris Heister kort att hon möter processindustrins företrädare från såväl norra Sverige som övriga landet.

Med inläggen på bloggen och de korta uppdateringarna på Twitter, där hon måste hålla sig till enbart 140 tecken, har Chris Heister öppnat en dörr in till landshövdingens vardag som är intressant att följa för såväl journalister som en intresserad allmänhet.

Nu är arbetet på gång med att hitta en ny landshövding som kan ta vid efter Chris Heister. Frågan är om den nya kommer att ta över traditionen med blogg och Twitter. Vi får hoppas det, eftersom detta är ett mycket bra sätt att öppna dörren något in till maktens korridorer.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Anders Ågren (M)

    Bra skrivet! Bättre med en landshövding som twittrar, skriver bloggar och gillar öppenhet – än motsatsen. I Norrbotten har de en länsturistchef som just skrivit till regeringen, med begäran om att regeringen ska utse en landshövding till Norrbotten som badar BASTU (!) för att det är där som alla viktiga beslut fattas. Kolla på kuriren.nu . Man tror det är ett skämt. Men det är allvar. Det finns tyvärr en unken kvinnosyn på många håll i Norrbotten. Gubbarna gör upp de viktiga besluten i bastun. Huvaligen. Tror jag ska lägga ut en blogg om det senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.