Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Min morbror tog hästen till skogs

Det är inte länge sedan karlarna i min släkt  utanför Bygdeå tog hästen till hjälp när de skulle ta hem timmer från skogen. Idag är avverkningen en högteknologisk process som kräver såväl datastyrning som uppkoppling mot internet direkt från skördaren.

Ny teknik och avancerade automationslösningar har gett helt nya metoder för att ta till vara skogen, malmen och andra råvaror. ProcessIT Innovations har fångat utvecklingen i en animerad film med hjälp av Kreator i Umeå.

Se filmen som visar på en basindustri som genomgått enorma förändringar från flottning och hårt kroppsarbete i gruvan till dagens högteknologiska industriföretag som tar tillvara råvarorna. Filmen ger en bild av ett Sverige i förvandling.

Filmen hittar du här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.