Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Jesus har börjat twittra

Självaste Jesus Kristus har börjat twittra på svenska så här under fastan. Ska visst hålla på till påsk. Än så länge är det dock inget nytt som sägs i twitterinläggen. Den som redan läst sin Bibel kan se att det som Jesus skriver är återupprepningar av sådant som redan finns i evangelierna, typ "Låt barnen vara, och hindra dem inte från att komma hit till mig! Himmelriket tillhör sådana som de." (Matteus 19:14), eller "Gå din väg, Satan" (Matteus 4:10). Nu är ju i och för sig dessa ord tänkt att att vara eviga så det kanske inte behöver hittas på något nytt bara för att Twitter nu har kommit till mänskligheten.

Det återstår att se om det blir någon succé denna gång, Jesus har i alla fall redan fler följare när detta skrivs (17 followers) än förra gången det begav sig med de tolv följande lärjungarna.

Nu kan jag i och för sig avslöja att det inte alls är Jesus själv som twittrar utan han har hjäp av Svenska kyrkan i Märsta som öppnat kontot och på detta sätt vill finna en ny väg för att sprida gudsordet.

Bra av kyrkan att pröva nya kanaler, det är viktigt för varje organisation att se över sin kommunikation nu när nya kanaler dyker upp via internet. Om just detta är ett bra sätt återstår att utvärdera.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.