Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Studenterna som förändrar framtiden

Jag hamnade i veckan på en träff för it-företag och studenter som pluggar data och teknik. Vilket lyckat möte det blev och jag såg hur betydelsefullt det är för näringslivet att få lära känna och ta pulsen på studenterna samtidigt som de får en inblick i företagens förväntningar på dem.

It-studenterna är heta på arbetsmarknaden. Branschen har stort behov av att anställa fler och när arrangemanget Räkmackan anordnades på Umeå universitet märktes det tydligt att it-företagen gärna vill vara med för att knyta kontakt med de eftertraktade studenterna.


Studenterna Stefan Losjö, Fanny Linderborg och Joel Persson lyssnade gärna till vad it-företagen kunde berätta om möjligheten att få jobb.

Det är dessa it-studenter som kommer att forma vårt framtida samhälle och utveckla den digitalisering som vi redan påbörjat.

De kommer att jobba med att utveckla it-stöd för äldre, ta fram nya produkter för människor med funktionsnedsättning, förändra våra bilar till säkrare och mer komfortabla fordon, förnya våra nöjen med digitala produkter och tjänster, förändra turismen, vården, skolan, kulturen och jobben med ny teknik.

Inte undra på att företagen redan nu vill träffa dessa studenter för att förstå hur de tänker och för att visa vilka vägar det finns ut på arbetsmarknaden.

Här är ett reportage om mötet mellan it-studenterna och företagen.  

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.