Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Välkommen till framtiden

Ta chansen och blicka in i framtiden när vi alla blir så kallade cyborger. Ja, vi är det redan, menar forskaren Amber Case, och pekar på hur datorer och mobiltelefoner kan fungera som en utvidning av dina tankar, känslor och mentala status vilket gör det möjligt för andra att interagera med dig fast du inte är på samma plats som dem.

Hur förändrar datorer och mobiltelefoner våra tankar och vårt vardagsliv? Det är något som Amber Case studerar i sin forskning som cyborgantropologist. Men det handlar inte om filmfigurer som Robocop och Terminator. Den cyborgantropologi som Amber Case står för är ett utforskande av hur vi själva förändras med ny teknik.
 
Tänk Facebook. Människor skriver till dig och kommenterar din vardag fast du inte är i samma fysiska rum som de. Lägg på fler lager av information och allt fler uppkopplade prylar i din närhet så blir interaktionen ännu mer överväldigande. Och vi blir allt mer cyborger.

Hur detta påverkar oss studerar Amber Case. Nu finns det möjlighet att möta henne och andra framstående föreläsare vid Creative Summit i Skellefteå, 13 – 14 juni 2012, i möte med kreativa människor från den digitala industrin i Västerbotten. Grymt fantastiskt att få denna möjlighet till Västerbotten!

För dig som inte kan vara med finns det möjlighet att här nedanför ta del av en föreläsning med Amber Case som hon höll under konferensen Interaction12 i Dublin i början av februari 2012. Välkommen till framtiden som redan är här.

 

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.