Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Blodomloppet på nätet

Blodomloppet samlar 11 000 löpare i Umeå ikväll. För den som inte springer själv går det bra att följa några av deltagarna på Twitter. För även om andfåddheten sätter in finns det ändå de som orkar få iväg 140 tecken via mobilen till twitter.

Ett exempel är Folkbladets chefredaktör Daniel Nordström som skriver via mobilen på Twitter om sitt nästan-möte med Åsa Ågren Wikström, kommunchef i Vännäs: ”Hejade på @agrenwikstrom i spåret. När jag hämtade luft för att prata hade hon redan försvunnit. Hon såg stark ut.”

I Twitterspåren syns även Ågren Wikströms make Anders som en stund efter loppet skriver: ”tillbaka hemma efter att ha deltagit i Blodomloppet.Folkfest! Promenerade fem km medan @agrenwikstrom sprang tio km. Nu lite middag.”

Signaturen @kakfroken har också precis avverkat sin runda, lätt hostande verkar det som: ”Vet nu hur astma känns. Ca. Dammet bor i mina lungor.” medan @nataliestenvall suckande twittrar: ”Bra att när man väl bestämmer sig för att springa blodomloppet glömmer man nummerlappen, # körändå”

Den som har vänner på Facebook som deltar i Blodomloppet kan på liknande sätt följa både med bilder och texter hur trängseln och folklivet i spåret artar sig.

Och inte lär det bli mindre framöver verkar det som när @johntwts twittrar "Nästa års utmaning blir helt klart att live-twittra hela #Blodomloppet."

De sociala medierna är här för att stanna och tar plats i allt fler av våra vardagsbestyr, också nu i löpspåret.
 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.