Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Nu klickar vi på skärmen

När allt fler av oss börjar klicka med fingret direkt på mobilens skärm och när barnen i förskolan sveper in och ut på pekskärmar och surfplattor med sina fingrar, utan mus, måste utvecklare av prylarnas design tänka till.

Vi står inför helt nya gränssnitt för hur vi bläddrar, klickar, zoomar när allt fler skärmar blir pekvänliga. För de som utvecklar design av mobiltelefoner och surfplattor är detta en utmaning som inte bara handlar om tekniska lösningar utan också om att förstå hur vi användare fungerar, hur vi beter oss och vad som känns mest naturligt när vi rör vid skärmen.

I maj var designgurun Josh Clark på besök i Umeå och mötte 120 utvecklare under en heldag med föreläsningar och workshops. Det var världsklass på den dagen och gav mängder av inspiration till de som har som yrke att utveckla våra nya mobila prylar.

Därför är det enormt roligt att dagen filmades och att filmerna nu finns tillgängliga för alla att se. Har du det minsta av intresse för hur våra nya datorer, surfplattor och mobiler ska fungera så är detta en högtidsstund för dig.

Här finns filmerna med Josh Clark.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.