Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Melodikrysset populärt på nätet

Idag skickar fler in sina lösningar på Melodikrysset över internet än med vanliga brev. När programledaren Anders Eldeman berättar detta i senaste sändningen av Melodikrysset så borde jag kanske inte bli så förvånad. Melodikrysset har faktiskt funnits på nätet sedan 2002 och på programmets hemsida berättas dessutom att programmet numera även finns som app för smarta mobiltelefoner och att de som vill diskutera lösningarna på krysset också kan göra det på Twitter med hashtaggen #Melodikrysset.

Dessutom har porgrammet ett eget Twitterkonto @SRMelodikrysset och förstås också en sida på Facebook som för övrigt 12 297 personer gillar när detta skrivs.

Så när programledare Eldeman berättar att populära Melodikrysset i Sveriges Radio P4 med 1,7 miljoner lyssnare idag tar emot fler inskickade lösningar över nätet än via traditionell postgång får vi se det som en naturlig följd av den stora tysta revolution som sker i dagens samhälle när nätet och digitaliseringen förändrar våra liv, arbeten, skola och fritid.
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.